- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Taiteii cu mere sunt pentru unii dintre noi un desert care ne aduce aminte de anii copilariei. Si daca tot era delicios atunci...de ce nu ar fi bun si acum...?
Ingrediente
- 300 gr taitei
- 2 linguri ulei
- 8 plicuri de zahar vanilat
- 600 gr mere
- 100 gr miez de nuca
- 2 linguri unt
- scortisoara
Instructiuni de preparare
- Taiteii de fierb 7-8 minute, dupa care se scurg de apa si se clatesc cu apa rece. Merele se spala, se curata de coaja si de seminte, apoi se taie felii subtiri care se calesc intr-o tigaie cu putin ulei. Se adauga apoi zaharul vanilat si scortisoara.
- Separat, se amsteca taiteii fierti si raciti cu untul topit, apoi se asaza intr-o cratita unsa cu ulei in straturi alternative cu merele calite (un strat taitei, unul de mere cu scortisoara). Peste ultimul strat de mere se pune miezul de nuca maruntit, apoi se baga cratita in cuptorul incins pentru 20 de minute, la foc moderat.
- Cand este gata se lasa sa se raceasca complet, abia apoi poate fi servita.