Cotlet de miel cu lamaie

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Reteta de cotlete de miel cu lamaie isi are originea in insorita Italie si este una din retetele lor preferate pentru masa de Paste. Dar de ce nu, ea poate fi si punctul forte la un gratar alaturi de cei dragi

Ingrediente

    • 4 cotlete de miel pe persoană

    PENTRU MARINATA:

    • 6 linguri de ulei de masline
    • 4 linguri suc de lamaie
    • coaja rasa de la o lamaie
    • frunze de dafin
    • cimbru
    • rozmarin
    • boabe de piper negru
    •  un vârf de cuÅ£it de sare

Instructiuni de preparare

  1. AcoperiÅ£i cotletele de miel cu o marinată obÅ£inut prin amestecarea 6 linguri de ulei cu 4 linguri de suc de lamaie, un varf de cutit  de sare,2-3 frunze de dafin, o crenguta de cimbru ÅŸi cateva boabe de piper negru ÅŸi rozmarin.
  2. Se acoperă tava cu folie de plastic si se baga in frigider pentru cel putin 3 ore.
  3. Scurgeti carnea de miel de sos si puneti-o pe gratarul incins sau in tigaie.Cand este rumenita  pe ambele parti scoateti-o si serviti alaturi de o garnitura de legume gatite la abur.

Recomandari

Friptura sau Gratar