- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Reteta de cotlete de miel cu lamaie isi are originea in insorita Italie si este una din retetele lor preferate pentru masa de Paste. Dar de ce nu, ea poate fi si punctul forte la un gratar alaturi de cei dragi
Ingrediente
- 4 cotlete de miel pe persoană
PENTRU MARINATA:
- 6 linguri de ulei de masline
- 4 linguri suc de lamaie
- coaja rasa de la o lamaie
- frunze de dafin
- cimbru
- rozmarin
- boabe de piper negru
- un vârf de cuÅ£it de sare
Instructiuni de preparare
- Acoperiţi cotletele de miel cu o marinată obţinut prin amestecarea 6 linguri de ulei cu 4 linguri de suc de lamaie, un varf de cutit de sare,2-3 frunze de dafin, o crenguta de cimbru şi cateva boabe de piper negru şi rozmarin.
- Se acoperă tava cu folie de plastic si se baga in frigider pentru cel putin 3 ore.
- Scurgeti carnea de miel de sos si puneti-o pe gratarul incins sau in tigaie.Cand este rumenita pe ambele parti scoateti-o si serviti alaturi de o garnitura de legume gatite la abur.