- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Rata cu mere este o delicatesa culinara pe care putini stiu sa o prepare. Servita rece o portie de rata cu mere va va incanta si va va bucura din plin papilele gustative.
Ingrediente
- 1 rata
- 2 linguri unt
- 8 mere
- sare
Instructiuni de preparare
- Se curata rata, se spala bine, se curata bine in interior, se unge cu unt si se introduc in ea 4 mere mici, curatate de coaja si de seminte, scobindu-le cu un cutitas.
- Se unge rata in exterior cu unt si se sareaza, apoi se asaza intr-o tava dreptunghiulara cu pieptul in sus. Se asaza celelalte 4 mere in jurul ratei, se toarna 4 linguri de apa si se introduce tava la cuptor.
- Cand rata este gata se desprind picioarele, se scot merele, se desface pieptul si restul bucatilor si se aranjeaza pe o farfurie mare cu merele in mijloc. Sosul ramas in tava se toarna peste bucatile de carne, apoi se poate servi.