Curcan la cuptor

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Chiar daca este o mai degraba specific meselor festive americane, poti incerca de un curcan la cuptor . Este o friptura grozava pentru toata familia.

Ingrediente

    • 1 curcan
    • apa
    • sare
    • felii de slanina
    • rom

Instructiuni de preparare

  1. Se curata curcanul bine de tot atat in exterior cat si in interior, se spala, se sareaza si se lasa asa o ora, apoi se infasoara in felii de slanina, se leaga cu ata, se pune in tava cu 200 ml apa si se introduce tava in cuptorul cald, la foc moderat.
  2. Daca curcanul incepe sa se rumeneasca prea repede, se acopera cu hartie de copt bine unsa cu unt. Curcanul se mai stropeste cu sosul din tava si cand intra usor fuculita in carne este gata.
  3. Se scoate tava din cuptor, se dezleaga atele, se scot feliile de slanina, se stropeste curcanul cu rom si se mai baga in cuptor sa se rumeneasca.
  4. Cand curcanul este gata se serveste pieptul taiat felii subtiri, iar restul de carne se serveste bucati.  In momentul servirii se pune sosul in sosiera, iar carnea se serveste cu garnitura de cartofi sau cu salata preferata.

Recomandari

Friptura sau Gratar