- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Crevetii fripti cu flori de dovlecei este un preparat tipic mediteranean pe care il puteti prepara si dumneavoastra acasa. Secretul acestui preparat este sa fie servit proaspat si multa lamaie.
Ingrediente
- 12 buc creveti Tiger
- 12 buc flori de dovlecei
- 4 linguri de faina
- apa minerala foarte rece
- sare
- ulei de arahide
Instructiuni de preparare
- Crevetii se curata, se indeparteaza capul, apoi se spala in apa rece. Florile de dovlecei se curata, se indeparteaza pistilul, se spala, apoi se usuca usor, pastrandu-le intregi.
- Se amesteca faina cu apa minerala rece, pana cand se obtine un aluat de consistenta celui de clatite.
- Se iau florile de dovlecei, se dau prin aluat, apoi se prajesc usor in ulei de arahide incins. Dupa ce toate florile de dovlecei sunt gata se iau crevetii, se trec si ei prin aluat si se rumenesc usor in ulei.
- Cand crevetii si florile de dovlecei sunt gata se pun pe servete absorbante pentru a se scurge surplusul de ulei, apoi se asaza pe un platou se stropeste cu putina sare, dupa care se poate servi.