- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Cotletul de porc impanat este un preparat delicios, fiind la mare cautare la mesele festive, deoarece este aromat, si foarte gustos...
Ingrediente
- 1 kg cotlet de porc
- piper macinat
- 2 foi de dafin
- 300 ml vin alb dulce
- 50 gr unt
- 150 gr bacon afumat
- sare grunjoasa
- 3 crengute de rozmarin
- 2 linguri miere de albine
- 2 linguri ulei de masline
- 1 capatana de usturoi
Instructiuni de preparare
- Se trece cotletul printr-un jet de apa rece, apoi se lasa sa se scurga pe un servet. Se inteapa bucata de cotlet cu un bat de frigarui si se impaneaza cu cubulete de bacon si feliute de usturoi.
- Se asaza cotletul impanat intr-o tava, se unge cu unt, cu miere de albine si se condimenteaza cu sare si piper. Se stropeste cu ulei de masline si vin alb, apoi se framanta cateva minute cat sa se patrunda aromele, dupa care se baga la frigider pentru 30 de minute.
- e adauga foile de dafin si rozmarinul, se strange cotletul cu ata aminetara, apoi tava se baga in cuptorul incins, avand grija sa fie stropit din cand in cand cu sosul din tava, ca sa nu se usuce.
- Cotletul de porc impanat se serveste cu diferite ganituri si se decoreaza cu rozmarin.