- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Printre preparatele importante la masa de Paste este friptura de miel, unde fiecare gospodina are reteta si ritualul ei, una din cele mai reusite retete fiind cea de friptura de miel in vin.
Ingrediente
- 1 pulpa mare de miel
- 50 gr unt
- 5 catei de usturoi
- 2 cepe
- 250 ml vin alb
- 1 crenguta de rozmarin
- 1 lingura miere
- sare si piper
PENRTU SOSUL MARINAT:
- 100 ml apa
- 100 ml otet sau zeama de lamaie
- 3 frunze de dafin maruntite
- 5 catei de usturoi zdrobiti
- sare si piper
Instructiuni de preparare
- Se curata bine carnea, se spala, se usuca cu prosoape absorbante si se asaza intr-un vas.
- Separat, se amesteca otetul (zeama de lamaie) cu apa, se adauga usturoiul zdrobit, frunzele de dafin si putina sare si piper. Se amesteca bine sosul marinat, apoi se toarna peste bucata de carne. Se acopera tava cu folie alimentara si se lasa cateva ore la frigider( de preferat peste noapte), intorcand-o pe toate partile din cand in cand.
- Se scurge carnea de sosul marinat, se asasa intr-o tava unsa cu mult unt, se toarna vinul alb, se adauga mierea, cateii de usturoi intregi, ceapa taiata julien, crenguta de rozmarina, condimentand cu sare si piper.
- Se acopera tava cu foile de aluminiu si se baga in cuptorul incins pentru o ora si jumatate, la foc mediu.Din cand in cand, se stropeste friptura cu sosul din tava.
- Inainte cu 30 de minute de a fi gata, se indeparteaza folia de aluminiu si se baga in cuptor pentru a se ruemeni frumos.