Pulpa de miel umpltuta cu tocatura

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Pulpa de miel umpluta cu carne tocata este reteta perfecta daca doriti sa ii impresionati pe cai dragi in ziua de Paste.Desi este foarte simplu de preparat, rezultatele sunt spectaculoase de aceea toti vor crede ca ati stat in bucatarie mai mult timp.

Ingrediente

    • 1 pulpa de miel de marime medie
    • 250 gr carne tocata amestec porc cu vita
    • patrunjel verde
    • marar verde
    • 1 ceapa
    • 2 catei de usturoi
    • cimbru uscat
    • 1 morcov
    • 50 gr ulei
    • sare
    • piper negru macinat

Instructiuni de preparare

  1. Pulpa de miel se curata de pielita si se dezoseaza. Se condimenteaza cu sare  si se baga in frigider.
  2. Carnea tocata se pune intr-un castron, se amesteca cu usturoiul pisat si se condimenteaza cu sare, cimbru uscat si putin piper. Se adauga mararul si patrunjelul tocate fin si amesteca bine compozitia.
  3. Se scoate pulpa de miel din frigider, se intinde pe o planseta, apoi se toarna peste compozitia de carne tocata. Se ruleaza pulpa, se leaga cu ata alimentara si se pune intr-o cratita in care s-au pus ceapa si morcovul taiate bucati, uleiul si un pahar cu apa.
  4. Cratita se acopera cu un capac si se baga la cuptor, la foc mediu pentru o ora si jumatate. Cu 20 de minute inainte de a fi gata se inlatura capacul si se baga in cuptor oala pentru ca pulpa de  miel sa se rumeneasca frumos.
  5. Pentru a fi servita, rulada se taie felii si se serveste alaturi de legume natur sau sote.

Recomandari

Friptura sau Gratar