Crap cu sos de vin

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Vinul este întotdeauna ingredientul secret al pestelui, cu care obţine acea aromă pe care şi-o doreşte fiecare Această reţetă de crap în sos de vin se preparară în maxim o ora dar se devoreaza in cateva minute.

Ingrediente

    • 1 crap
    • 200 ml vin alb
    • 100 ml ulei
    • 1 lingura pasta de tomate
    • 1 lamaie
    • usturoi
    • sare
    • piper boabe
    • patrunjel verde

Instructiuni de preparare

  1. Se curata crapul de solzi si de intestine, se spala sub jet de apa rece si se pudreaza cu sare si piper. Intr-o tava lunga se pune pestele, se adauga 4-5 catei de usturoi taiati felii, cateva boabe de piper apoi se adauga pasta de tomate si uleiul.
  2. Se astern peste crap felii de lamaie si de baga vasul in cuptorul incins.Cand pestele este pe jumatate fiert se toarna vinul si se baga in cuptor pana cad crapul este rumenit.
  3. Pestele se scoate pe un platou, se toarna deasupra sosul ramas in tava si se adauga patrunjel verde tocat fin.

Recomandari

Friptura sau Gratar