- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
In mod traditional, de pe masa de Paste nu lipseste carnea de miel. Este o carne frageda, care capata o aroma rafinata in combinatie cu diferite verdeturi. Daca doriti sa va impresionati invitatii puteti pregati aceasta reteta rapida si delicioasa.
Ingrediente
- 500 gr cotlete de miel
- 400 gr rosii decojite in conserva
- 1 kg cartofi
- 2 legaturi ceapa verde
- 1 legatura usturoi verde
- 1 lingurita cimbru
- 1 lingurita menta
- sare
- piper macinat
- ulei
Instructiuni de preparare
- Cotletele se condimenteaza cu sare, piper simbru si menta poraspata,apoi se rumenesc intr-o tigaie cu putin ulei. Se intorc si pe cealalta parte, apoi cand sunt rumenite putin se pun intr-o tava unsa cu ulei.
- Printre cotletele de miel din tava se pun cartofii taiati cubulete si rosiile decojite din conserva tocate marunt si amestecate cu ceapa si usturoiul tocat. Se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust, apoi se baga tava in cuptorul incins pentru 50 de minute la foc moderat.
- Im momentul serviri pe farfurie se adauga cateva feliute de lamaie sau o salata de primavara.