- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Pastravii in fasa sunt deliciosi si foarte gustosi, fiind in acelasi timp perfect pentru un pranz satios si sanatos.
Ingrediente
- 4-6 pastravi de 300-400 gr fiecare
- 500 gr morcovi
- 2 cepe
- 1 lamaie
- 50 gr margarina
- seminte de coriandru
- sare
- piper
- 4-6 folii de aluminiu de 30/30 cm
- 1 portocala
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
- Se curata pastravii de aripioare si se eviscereaza, se spala in mai multe ape reci, se scurg pe o sita, apoi se sareaza si se pipereaza pe dinauntru.
- Se ia o folie de aluminiu, se pune 1 pastrav, se inconjoara cu morcov si ceapa trecute pe razatoare, se sareaza pestele si legumele, se stropesc cu zeama de lamaie si de portocala, se condi-menteaza cu cateva boabe de coriandru si deasupra se pun bucatele de margarina.
- Se strang capetele foliei, se ruleaza usor pentru ca restul foliei sa acopere pestele si garnitura de legume, iar ruloul obtinut se pune intr-o tava mare. La fel se pregatesc pastravii ramasi.
- Tava se pune in cuptorul fierbinte pentru 30 de minute.Se scot, se trec pe farfurii, se servesc pestii fierbinti, cu ruloul desfacut pe jumatate.
- Pastravii in fasa se servesc alaturi de paine proaspata si vin alb sec.