Pastravi in fasa

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Pastravii in fasa sunt deliciosi si foarte gustosi, fiind in acelasi timp perfect pentru un pranz satios si sanatos.

Ingrediente

    • 4-6 pastravi de 300-400 gr fiecare
    • 500 gr morcovi
    • 2 cepe
    • 1 lamaie
    • 50 gr margarina
    • seminte de coriandru
    • sare
    • piper
    • 4-6 folii de aluminiu de 30/30 cm
    • 1 portocala

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

  1. Se curata pastravii de aripioare si se eviscereaza, se spala in mai multe ape reci, se scurg pe o sita, apoi se sareaza si se pipereaza pe dinauntru.
  2. Se ia o folie de aluminiu, se pune 1 pastrav, se inconjoara cu morcov si ceapa trecute pe razatoare, se sareaza pestele si legumele, se stropesc cu zeama de lamaie si de portocala, se condi-menteaza cu cateva boabe de coriandru si deasupra se pun bucatele de margarina.
  3. Se strang capetele foliei, se ruleaza usor pentru ca restul foliei sa acopere pestele si garnitura de legume, iar ruloul obtinut se pune intr-o tava mare. La fel se pregatesc pastravii ramasi.
  4. Tava se pune in cuptorul fierbinte pentru 30 de minute.Se scot, se trec pe farfurii, se servesc pestii fierbinti, cu ruloul desfacut pe jumatate.
  5. Pastravii in fasa se servesc alaturi de paine proaspata si vin alb sec.

Recomandari

Friptura sau Gratar