- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Pestii la gratar sunt foarte gustosi si aromati, fiind un fel principal plin de vitamine la orice masa a zilei.
Ingrediente
- 4-6 carasi mari sau cod fara cap
- sare
- piper macinat
- 1 lamaie
- 2 linguri cu ulei
- patrunjel tocat
- usturoi
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
- Se curata pestele de solzi, se goleste, se spala in mai multe ape si se sterge fiecare peste cu un prosop curat, apoi se sareaza, se pipereaza si se unge cu ulei.
- Se taie o coala de pergament in trei parti egale, se pun cate 2 pesti pe coala, aceasta se strange la capete cu clame de metal ca sa formeze un plic inchis. Se pun pestii pe gratarul aragazului cu o tava plina cu apa dedesubt, se da focul mare si se frig pestii jumatate ora.
- Se scot pestii pe farfurii, se stropesc cu zeama de lamaie si cu sos de usturoi si se servesc calzi, cu garnitura de legume fierte si verdeata tocata deasupra. Langa paine proaspata si vin alb demisec.