- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Salaul cu garnitura de orez este un fel de mancare perfect pentru un pranz plin de vitamine si gustos.
Ingrediente
- 6-8 fileuri de salau
- 1 lamaie
- 1 ceapa
- sare
- otet
- piper boabe
- 150 ml ulei
- 200 ml vin alb
- patrunjel verde
- 200 gr orez
- 600 ml supa de zarzavat
- 300 g ciuperci
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
- Se pun fileurile in solutie de marinat (apa, 3-4 linguri cu otet, sare, piper boabe) cat sa le acopere.
- Se curata ciupercile, se spala in mai multe ape, se pun in cratita cu capac sa se prajeasca in ulei impreuna cu 1 ceapa tocata si patrunjel tocat fin. Dupa 20 minute se pune vinul peste ciuperci si se continua fierberea 10 minute, se adauga fileurile de peste si se fierb inca 20 minute cu vasul acoperit
- Din orez si supa de zarzavat se pregateste garnitura: orezul se alege, se spala, se caleste cu putin ulei, se stinge cu supa si se fierbe la foc mic 1/2 ora.
- Fileurile de peste se scot pe platou, se inconjoara cu orez si ciuperci, se servesc toate calde, cu paine proaspata si vin alb demisec.