- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Crapul prajit, cu sos de ardei si varza creata este o delicatesa culinara, rafinata si cu un gust delicat.
Ingrediente
- 4 bucati file de crap
- 200 gr frunze fragede de varza crreata
- 3 jumatati de ardei gras de diferite culori
- 1 ardei iute rosu, curatat de seminte, tocat marunt
- 4 lingurite zahar
- 2 linguri sos de stridii
- coaja si sucul de la o lamaie
- 1 lamaie pentru servi
- 1 ou
- faina
- sare
- piper macinat
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4 portii
- Spalati bucatile de peste, apoi uscati-le un servet absorbant si pudrati-le cu sare si piper, tavaliti-le prin faina, apoi si apoi iarasi prin faina. Prajiti pestele in ulei incins si pastrati-l fierbinte.
- Intr-o craticioara fierbeti zaharul cu 3 linguri de apa, pana devine usor auriu, apoi luati de pe foc si adaugati sucul de lamaie si sosul de stridii.
- Tocati ardeii grasi, rupeti frunzele de varza in fasii , apoi rumeniti-le in putin ulei, impreuna cu ardeiul iute, amestecand mereu, pana se inmoaie, apoi luati de pe foc si adaugati sosul de zahar.
- Serviti pestele alaturi de varza, ardei si sos, cat este inca cald.