- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Morunul pane este o delicatesa culinara desavarsita, mai ales daca il serviri si cu putin sos remulad.
Ingrediente
- 1,4 kg morun fara cap
- 150 ml ulei
- 75 gr faina
- 3 oua
- 200 gr pesmet
- 1,5 kg cartofi
- 1 legatura patrunjel verde
- 50 gr unt
- 1 lamaie
- sare
Instructiuni de preparare
- Morunul se curata, se spala, se taie in 10 bucati si se sareaza. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se trec prin jet de apa rece. cartofii se spala, se curata, se taie cuburi, se spala si se fierb in apa cu sare. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt.
- Bucatile de peste se trec prin faina, ou, pesmet si se rumenesc in ulei incins, pe ambele parti. Cand sunt gata se scot pe servete absorbante pentru a se scurge surplusul de ulei, si se servesc cu cartofi natur, patrunjel verde si felii de lamaie.