- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Crapul prajit cu sos genovez este o delicatesa pescareasca, foarte aromata si gustoasa.
Ingrediente
- 1 crap fara cap
- 2 linguri cu margarina
- 2 linguri cu faina
- sare
- 200 ml supa de peste
- 175 ml vin rosu
- ulei
- piper
- malai sau faina
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
- Crapul se curata de solzi, se goleste de intestine, se spala si se taie felii groase de 4-5 cm. Se sareaza si se lasa sa stea 1/2 ora cu sarea pe el.
- Separat se pregateste sosul: se inmoaie margarina pe foc mic, se pune faina, se subtiaza amestecul cu vin rosu si cana cu supa de peste si se lasa sa fiarba la foc mic, amestecand mereu cu o lingura de lemn, ca ciulamaua sa nu se prinda si sa nu se faca cocoloase. Se sareaza si se pipereaza cald pana cand se prajeste pestele.
- Cand pestele este bine rumenit, se scoate pe un platou mare, se acopera cu sos cald si se serveste imediat, cu paine proaspata si vin alb demisec.