File de salau cu salvie

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Fileul de salau cu salvie este o mancare usoara, gustoasa si rapid de preparat. Puteti folosi cod sau merluciu in loc de salau, cu conditia ca pestele sa fie proaspat si salvia verde.

Ingrediente

    • 600 gr file de salau
    • 60 gr unt
    • cateva frunze de salvie
    • faina
    • sare
    • piper

Instructiuni de preparare

  1. Fileurile de peste se spala sub jet de apa rece apoi se usuca cu prosoape absorbante. Se taie fiecare bucata de peste in bucati mai mici care se trec prin faina.
  2. Se topeste untul intr-o tigaie in care s-au pus 5-6 frunze de salvie .Cand untul incepe sa clocoteasca se adauga bucatile de peste si se rumenesc pe ambele parti, la foc mediu. Se condimenteaza cu sare si piper, iar cand pestele este rumenit se scoate pe un platou, adaugand si 2-3 frunze de salvie.
  3. Acest preparat se serveste cald alaturi de un pahar de vin alb.

Recomandari

Friptura sau Gratar