- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Frigaruile de creveti in sos de soia sunt pentru impatimitii de fructe de mare, un preparat delicios care poate fi servit in orice ocazie:mic dejun, pranz sau cina.Oricum doriti sosul de soia face ca crevetii sa aibe o aroma senzationala!
Ingrediente
- 800 gr creveti
- 250 ml vin alb
- 2 linguri de sos de soia
- 2 catei de usturoi
- doua frunze de dafin
- lingurita de ghimbir proaspat ras
- sare
Instructiuni de preparare
- Crevetii se curata de intestine si se carapace(daca e cazul), apoi se spala sub jet de apa rece si se lasa la scurs intr-o sita.
-
Intr-un castron mare, se toarna vinul, sosul de soia, catei de usturoi decojiti si tocati fin, frunzele de dafin si ghimbirul tocat. Se amestecă bine si se condimenteaza cu putina sare, avand grije sa nu se puna prea multa deoarece sosul de soia este destul de sarat.
- In marinata preparata se introduc crevetii care sa lasa timp de 3-4 ore, de preferat peste nooapte pentru a se aromatiza frumos.
- Inainte cu 6 minute de a servi de scot crevetii din sos si se prajesc in putin ulei de masline timp de 2 minute pe fiecare parte,apoi se pot servi alaturi de felii de lamaie si salata verde proaspata.