Crap umplut cu legume

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Crapul umplut cu legume e o mancare delicioasa si usor de digerat, indicata mai ales in perioadele de convalescenta.

Ingrediente

    • 1 crap mare
    • 1 kg cartofi
    • 300 gr morcovi
    • 400 gr ciuperci
    • 3 ardei capia
    • 2 cepe
    • 1 capatana de usturoi
    • 200 ml vin
    • 1 legatura patrunjel
    • 50 ml ulei de masline
    • zeama de lamaie
    • sare
    • piper
    • condimente pentru peste

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4 portii

Timp de preparare 90 minute

  1. Cureti pestele de solzi, il speli bine si il presari cu sare, piper si alte condimente pentru peste. Ungi crapul cu ulei de masline si il lasi pe un platou pana pregatesti legumele.
  2. Cureti legumele si le speli. Tai marunt cativa cartofi si celelalte legume, apoi le condimentezi cu sare si piper.
  3. Umpli crapul cu ciupercile amestecate cu usturoi, ardei, ceapa, morcov si cativa cartofi. Restul de cartofi ii pui langa peste, intr-o tava unsa cu ulei. Stropesti crapul cu suc de lamaie, torni vinul alb sau rosu, adaugi putina apa, o lingura de ulei, condimente speciale si lasi la cuptor la foc mediu.
  4. Dupa ce scoti crapul din cuptor, il stropesti cu zeama de lamaie, presari patrunjel tocat si il servesti cu cartofi sau salata verde.

Recomandari

Friptura sau Gratar