- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Mititeii sunt deliciosi si foarte satiosi, ei fiind un preparat specific verii.
Ingrediente
- 1 kg carne macra de vita
- sare
- cimbru uscat
- boia de ardei iute
- zeama de usturoi (o capatana)
- 200 ml supa de carne
- 1 lingura cu seu de oaie
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
- Alegi carne buna de la piept si de la pulpa, o dai prin masina de tocat de doua ori si o amesteci cu: o lingura de sare, piper macinat, boia de ardei iute, supa de carne, cimbru uscat si zeama de usturoi de la o capatana intreaga.
- Framanti amestecul cu mana cel putin30 de minute pentru ca sa intre aer destul in carne si produsul sa devina usor.
- Lasi amestecul la rece cateva ore, dupa care ungi gratarul cu seu de oaie, faci mititei cu mana umezita in apa, si-i frigi la foc mocnit. Ii servesti fierbinti, cu mustar sau muraturi, langa un pahar cu vin rosu sau alb, sec, cu paine proaspata.