Mititei-varianta 2

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Mititeii sunt deliciosi si foarte satiosi, ei fiind un preparat specific verii.

Ingrediente

    • 1 kg carne macra de vita
    • sare
    • cimbru uscat
    • boia de ardei iute
    • zeama de usturoi (o capatana)
    • 200 ml supa de carne
    • 1 lingura cu seu de oaie

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

  1. Alegi carne buna de la piept si de la pulpa, o dai prin masina de tocat de doua ori si o amesteci cu: o lingura de sare, piper macinat, boia de ardei iute, supa de carne, cimbru uscat si zeama de usturoi de la o capatana intreaga.
  2. Framanti amestecul cu mana cel putin30 de minute pentru ca sa intre aer destul in carne si produsul sa devina usor.
  3. Lasi amestecul la rece cateva ore, dupa care ungi gratarul cu seu de oaie, faci mititei cu mana umezita in apa, si-i frigi la foc mocnit. Ii servesti fierbinti, cu mustar sau muraturi, langa un pahar cu vin rosu sau alb, sec, cu paine proaspata.

Recomandari

Friptura sau Gratar