- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Fazanul cu mere este un preparat pe care trebuie sa il incercati si dvs deoarece este delicios.
Ingrediente
- 1 kg mere
- 1 fazan (dupa ce s-a fezandat 3-4 zile)
- 100 gr slanina
- 2 linguri cu unt
- 200 ml vin rosu
- sare
- piper boabe
- 1 lingura cu zahar
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4 persoane
- Cureti fazanul de pene, dupa ce a stat la rece 3-4 zile, il stergi cu o carpa umeda, apoi il golesti de intestine si de maruntaie. Speli si sarezi, apoi il umpli cu slanina taiata felii.
- Stropesti pasarea cu unt fierbinte si o asezi in tava de friptura cu o cana de apa calda, sare si piper boabe. Frigi 1 ora, dupa care adaugi in tava merele curatate de coaja si golite de seminte. Micsorezi focul si continui frigerea pana cand carnea este frageda.
- Scoti pasarea din tava, o asezi pe un platou mare si o inconjori cu merele inmuiate. Indulcesti sosul fripturii dupa gust si torni peste mere.
- Servesti bucati de friptura alaturi de mere. La fel pregatesti si garnitura de pere pentru preparatele din vanat. Servesti cu paine de casa si vin alb demisec.