- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Cotletele de porc aromate sunt foarte apetisante si gustoase, mai ales daca este stropita mereu cu sosul din tava pentru a capata fragezime.
Ingrediente
- 1 kg cotlet de porc
- 400 gr caise din compot
PENTRU MARINATA:
- 200 ml vin rosu
- 1 lingura cimbru
- piper
- 4 catei de usturoi
- 2 foi de dafin
- sare
Instructiuni de preparare
- Amesteca toate ingredientele pentru marinata, apoi scufunda bucata de carne, acopera cu folie si da-o la rece pana dimineata.
- Asaza carnea intr-o tava incapatoare si toarna marinata impreuna cu sucul si fructele din compot. Acopera cu folie si da la cuptor, la foc mare 30 de minute, apoi micsoreaza flacara si stropeste mereu bucata de carne cu sosul din tava. Cand carnea este patrunsa indeparteaza folia si tine-o la cuptor pana prinde crusta. Opreste focul si mai las-o 20 de minute in tava inainte de a o felia.
- Cotletul aromat se serveste cu garnitura de orez alb natur si un pahar de vin alb.