Curcan umplut cu castane

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Daca doriti ca de sarbatori sa schimbati meniul, atunci este momentul sa incercati curcanul umplut cu castane. Aromat si gustos, va fi cu siguranta pe placul dvs.

Ingrediente

    • 1 curcan
    • 180 gr carne de vitel
    • 120 gr carne macra de porc
    • ficatul de la curcan
    • 500 gr castane
    • supa de carne
    • 1 ou
    • 1 ceapa
    • 120 gr slanina
    • 50 gr unt
    • piper macinat
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Se curata castanele si se pun la fiert in supa de carne, iar cand sunt fierte bine se scurg si se paseaza  foarte fin cu mixerul.
  2. Carnea de porc si de vitel se trece prin masina de tocat impreuna cu slanina si cu ficatul de curcan, apoi se adauga oul, sare si piper si se omogenizeaza bine compozitia.
  3. Ceapa se curata, se spala, apoi se toaca marunt si se caleste usor in 25 gr de unt, iar cand incepe sa devina sticloasa se amesteca in tocatura. Se adauga piureul de castane, se omogenizeaza compozitia apoi se umple curcanul.
  4. Se coase curcanul si se pune intr-o tava unsa cu unt, se adauga 200 ml de apa, apoi se introduce la cuptor. DIn cand in cand se stropeste curcanul cu sosul din tava, presarand putina sare.
  5. Cand curcanul este gata, se lasa sa se raceasca, se taie intai pulpele, apoi pieptul se feliaza si  la final se taie umplutura. Se aranjeaza frumos pe un platou si se serveste cu garnitura de laptuci.

Recomandari

Friptura sau Gratar