- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Curcanul umplut este un preparat aromat, gustos, si desi pare complicat se prepara usor si este de mare efect.
Ingrediente
- 1 curcan mare]400 gr bacon
- 50 gr alune
- 4 felii de paine
- 4 cepe
- 100 gr unt
- 100 ml coniac
- boia de ardei
- oregano uscat
- marar verde
- maruntaie de curcan ( ficat, pipota, inima)
- 300 gr carnaciori de bere
- 4 oua
- 400 gr ciuperci
- 50 ml ulei
- 200 ml vin alb demisec
- 800 ml supa de pasare
- cimbrisor uscat
- patrunjel verde
- piper macinat
- sare
Instructiuni de preparare
- Se spala curcanul sub jet de apa rece, se usuca cu servete absorbante in interior si pe dinafara, se unge cu unt topit, se pudreaza cu sare si piper in interior, apoi se lasa la frigider 2-3 ore ca sa se fragezeasca.
- Intre timp, se toacat foarte marutn maruntaiele curcanului, se amesteca cu ceapa maruntita trasa in ulei incins, impreuna cu ciupercile tocate marunt, ouale batute, miezul de paine faramitat, condimente, dupa gust si verdeata tocata fin.
- Din compozitia obtinuta se modeleaza chiftelute mici rotunde. Separat, se taie baconul felii subtiri si se infasoara cu acestea carnaciorii de bere.
- Se umpe curcanul cu chiftelute si cu carnaciori, avand grija sa fie cat mai bine asezate in interior. Chiftelutele cacre nu au incaput in curcan, se tavalesc prin alune sfaramate si se rumenesc separat, in ulei incins, impreuna cu carnaciorii ramasi. Dupace se prajesc se pastreaza pentru garnitura curcanului.
- Curcanul umplut se asaza intr-o tava inalta, si se unge cu unt topit si ierburi aromate. In tava se adauga ulei, supa de pasare si vinul. Se acopera cu folile de aluminiu si sebaga la cuptor pentru 3 ore, la foc moderat. Se scoate folia de aluminiu, se stropeste curcanul cu sosul din tava, se pudreaza cu boia de ardei si se lasa in continuare in cuptor sa se rumeneasca. Cand este aproape gata, se stropeste cu coniac si se mai lasa 15 minute.
- Curcanul umplut se serveste garnisit cu carnaciori impachetati in bacon si chiftele in alune crocante.