- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
File de peste cu cartofi este o mancare de vara, dietetica, aromata si usor de preparat.
Ingrediente
- 4 bucati file de peste
- zeama de la o lamaie
- sare
- piper
- 1 lamaie
- 4 linguri vin alb
- 6 cartofi
- 1 ou
- 4 linguri lapte cald
- 300 gr masline verzi fara samburi
- 1 cubulet unt
- 2 linguri ulei de masline
- 1 legatura ceapa verde
- 1 legatura patrunjel verde
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4 portii
Timp de preparare 2 ore
- Asezi pestele intr-o tava dreptunghiulara si condimentezi totul cu sare si piper. Stropesti pestele cu zeama de lamaie, vin, putin ulei de masline si dai tava la cuptor la foc potrivit.
- Cureti cartofii, ii speli, ii tai bucati mici si ii pui in apa cu sare, sa fiarba. Speli patrunjelul si ceapa verde si le toci marunt. La fel procedezi si cu maslinele.
- Dupa ce s-au fiert cartofii, ii scurgi de apa si ii pasezi ca pentru piure. Cartofii pasati ii amesteci cu unt, sare, putin lapte si oul, ca sa se lege compozitia. Pui maslinele, ceapa, patrunjelul si amesteci bine pana cand obtii o crema pufoasa si moale.
- Scoti pestele si intinzi crema de cartofi pe deasupra. Mai lasi cateva minute la cuptor si servesti fileul ornat cu masline verzi.