- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Friptura picanta de porc este fparte gustoasa si aromata, perfecta pentru un pranz in familie alaturi de cei dragi.
Ingrediente
- 1 pulpa de porc
- 200 gr slanina afumata
- 200 gr cascaval ras
- usturoi
- sare
- boia dulce de ardei
- piper
- 200 gr smantana
Instructiuni de preparare
- Se curata carnea de pielite, se desface de pe os, se bate putin apoi se pune in tava de friptura cu o ceasca cu ulei si una de apa calda. Cat este pe masa, carnea se taie din loc in loc si se impaneaza cu usturoi si slanina, apoi se se sareaza si se pipereaza dupa gust.
- Friptura se face la foc tare o ora, apoi se intoarce. Dupa inca o ora - timp in care carnea se stropeste cu sosul in care se frige, se acopera cu boia de ardei si smantana.
- Se stinge focul cand furculita patrunde usor in carne, se rade deasupra cascaval si se scoate dupa 5 minute pe un platou mare.
- Se inconjoara cu legume rasol si se serveste dupa ce s-a portionat, cu paine de casa si vin rosu, usor.