- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Friptura din cap de piept este o friptura aromata, perfecta atat la mesele festive alaturi de cei dragi, cat si in zilele obisnuite.
Ingrediente
- 2 kg carne de la capul pieptului
- 150 ml ulei
- 175 ml vin alb
- usturoi
- piper boabe
- cimbru
- sare
- 200 ml supa de zarzavat
- verdeata tocata
Instructiuni de preparare
- Carnea se curata de oase, se spala sub un jet de apa rece, se zvanta 15 minute intinsa fiind pe un fund de lemn. Se foloseste o cratita mare sau o tava de friptura, in care se toarna uleiul. Se pune carnea in tava, se acopera cu 1 cana cu supa sau de apa calda si se pune tava in cuptorul cald. Se face focul mare si dupa o ora se intoarce friptura. Se pune cimbrul, apoi se sareaza carnea, se adauga piperul, usturoiul tocat marunt si vinul. Se face focul mic si se continua frigerea inca o ora.
- Din muraturi asortate se face o salata care se imparte in mai multe castroane. Se decoreaza cu felii de ou taiate subtiri si cu verdeata tocata.
- Friptura se scoate, se portioneaza, se inconjoara de piure de cartofi sau de morcovi sote si se serveste fierbinte, pusa pe farfurii intinse, curate si decorate cu o crenguta de brad, alaturi de un pahar cu vin rosu.