Friptura din cap de piept

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Friptura din cap de piept este o friptura aromata, perfecta atat la mesele festive alaturi de cei dragi, cat si in zilele obisnuite.

Ingrediente

    • 2 kg carne de la capul pieptului
    • 150 ml ulei
    • 175 ml vin alb
    • usturoi
    • piper boabe
    • cimbru
    • sare
    • 200 ml supa de zarzavat
    • verdeata tocata

Instructiuni de preparare

  1. Carnea se curata de oase, se spala sub un jet de apa rece, se zvanta 15 minute  intinsa fiind pe un fund de lemn. Se foloseste o cratita mare sau o tava de friptura, in care se toarna uleiul. Se pune carnea in tava, se acopera cu 1 cana cu supa sau de apa calda si se pune tava in cuptorul cald. Se face focul mare si dupa o ora se intoarce friptura. Se pune cimbrul, apoi se sareaza carnea, se adauga piperul, usturoiul tocat marunt si vinul. Se face focul mic si se continua frigerea inca o ora.
  2. Din muraturi asortate se face o salata care se imparte in mai multe castroane. Se decoreaza cu felii de ou taiate subtiri si cu verdeata tocata.
  3. Friptura se scoate, se portioneaza, se inconjoara de piure de cartofi sau de morcovi sote si se serveste fierbinte, pusa pe farfurii intinse, curate si decorate cu o crenguta de brad, alaturi de un pahar cu vin rosu.

Recomandari

Friptura sau Gratar