- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Fileul de somon in aluat este un preparat delicios, rafinat, elegant si sofisticat in acelasi timp.
Ingrediente
- 250 gr aluat foitaj
- 4 linguri ulei de masline
- 1 oua
- 2 linguri lapte
- 250 gr file de somon
- 200 gr spanac
- 4 catei de usturoi
- 1 galbenus
- piper macinat
- sare
Instructiuni de preparare
- Spanacul se curata si s eopareste in apa cu sare, apoi se scurge si se lasa sa se raceasca. cand este rece se toaca dar nu foarte fin. Se incing doua linguri cu ulei intr-o tigaie, se pune un catel de usturoi necuratat ci doar zdrobit cu lama cutitului si fileul de somon. Se rumeneste 2 minute pe fiecare parte, apoi se scoate pe o farfurie si se lasa sa se raceasca.
- Separat, se caleste spanacul in doua linguri cu ulei de masline. pana se evapora toata apa.
- Foitajul se taie in doua parti egale. Se ung marginile unei jumatati de aluat cu ou batut si se pune in mijloc fileul de somon, condimentat cu sare si piper.
- Se pune spanacul rasit peste si se acopera cu cea de a doua jumatate de aluat. Se sigileaza bine cele doua foi si se fac taieturi fin pe intreaga suprafata a aluatului dse deasupra.
- Se unge aluatul cu putin galbenus amestecat cu 2 linguri de lapte si se coace in cuptorul incing 30 de minute.