- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Fileurile de somon cu orez si sos mediteraneean trebuie sa le incercati pentru ca sunt foarte gustoase si satioase, bune atat calde cat si reci.
Ingrediente
- 2 fileuri de somon
- 1 lingura alune caju crude
- 80 gr orez italian
- 3 linguri ulei de masline
- 10 masline negre
- 1 lime
- verdeata:patrunjel verde sau marar
- 2 linguri mazare din conserva
- 1 ardei gras rosu
- sare
- piper macinat
Instructiuni de preparare
- Puneti orezul la fiert intr-o cratita cu apa care sa-l acopere bine, peste nivelul orezului cu 4 degete si amestecati din cand in cand ca sa nu se lipeasca. Gustati-l pentru a vedea daca este facut: moale in exterior, dar mai tare in interior, adica al dente. Se poate fierbe si moale complet. Insa pentru al dente se fierbe 12 minute la foc mediu.
- Dupa ce a fiert orezul , puneti-l intr-o cratita incinsa cu jumatate din ardeiul rosu taiat felii si mazarea. Amestecati totul 2-3 minute la foc mediu.
- Intre timp, intr-o tigaie incinsa puneti fileurile de somon si frigeti-le 5 minute pe fiecare parte. Se vor face bine in exterior si vor ramane suculente in interior.
- Pentru sos amestecati verdeata, zeama de lime, uleiul de masline, maslinele, alunele caju prajite si sfaramate, sare si piper.
- Serviti fileurile de somon peste orez, si deasupra turnati sosul.