- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Frigaruile de peste se servesc cu un sos racoritor de usuroi cu smantana.
Ingrediente
- fileuri de peste
- felii subtiri de sunca afumata
- 4 portocale
- 2 ardei grasi verzi
- 1 lamaie
- 100 ml ulei
- sare
- piper macinat
- cimbru
Instructiuni de preparare
- Se amesteca sucul de lamaie, uleiul, putina sare, piper macinat si cimbrul si se omogenizeaza marinata in care se tin fileurile de peste cateva ore, de preferat peste noapte.
- Se scot fileurile si se ruleaza fiecare fileu de peste, invelit intr-o felie de slanina.
- Portocalele se curata si se taie bucati, la fel si ardeii grasi, apoi se pregatesc frigaruile alternand pestele cu portocale si ardei gras. Se ung cu sosul marinat, apoi se frig pe gratarul incins 10 minute, intorcandu-le pe ambele parti.