- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Friptura de miel trebuie sa o incercati indiferent de ocazie deoarece este delicioasa si foarte aromata.
Ingrediente
- 1 pulpa de miel
- 3 linguri cu unt
- sare
- 1 lamaie
- 1/2 lingurita cu boia dulce de ardei
- piper boabe
- apa clocotita
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
- Se scoate osul, se spala carnea si se pune pe planseta de lemn. Se freaca usor cu lamaie pe fiecare parte, se unge cu unt topit si apoi cu boia dulce de ardei. Se sareaza si se pipereaza dupa gust, apoi se pune in forma cu o ceasca mare de apa calda si cateva boabe de piper.
- Forma se tine in cuptorul fierbinte 1 ora, dupa care se intoarce friptura si se stropeste cu sosul in care s-a facut.
- Se continua coacerea inca 1 ora. Se scoate cand s-a rumenit frumos si se serveste cu salata verde si garnitura de cartofi prajiti, langa paine proaspata si vin alb sec sau vin rose.