Friptura de miel glasata

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Friptura de miel glasata este o friptura foarte aromata si gustoasa, pe care merita sa o incercati alaturi de cei dragi, sau de ce nu, la masa de Paste!

Ingrediente

    • 1,5 kg carne de miel
    • 100 gr unt
    • sare
    • piper
    • boia dulce de ardei
    • 1 ceapa
    • 1 morcov
    • 200 gr costita afumata
    • cimbru
    • 175 ml vin
    • 175 ml supa de carne
    • 1 telina mica

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 6-8 persoane

  1. Se scot oasele, se spala carnea in mai multe ape reci, dupa care se impaneaza cu felii de costita afumata, felii de morcov si de telina (zarzavatul se taie betisoare groase de 1 cm), se sareaza si se pipereaza dupa gust.
  2. Carnea astfel pregatita se ruleaza dupa forma pe care a avut-o initial, se leaga cu o ata subtire si se pune in tava. Inainte de a se introduce tava in cuptor, carnea se unge cu unt, se condimenteaza cu boia si cu cimbru, apoi se sareaza. Se adauga apoi in tava supa de carne, sare si cateva boabe de piper. Se frige la foc iute, cu tava acoperita.
  3. Cand s-a rumenit pe o parte, friptura se intoarce, se adauga vinul si se continua coacerea Se scoate cand se poate consuma, se inlatura ata si se taie felii groase.
  4. Se trece in farfurii, se serveste fierbinte, cu garnitura de legume, cu paine proaspata si vin alb sec.

Recomandari

Friptura sau Gratar