- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Friptura de porc cu fructe uscate este foarte gustoasa si aromata, fiind un preparat care se poate servi atat cald cat si rece.
Ingrediente
- 1,5 kg cotlet de porc
- 20 prune uscate
- 14-16 caise uscate
- 2 cepe
- 200 gr miez de nuca
- 2 linguri cu unt
- 1 lingura cu scortisoara pulbere
- 1 lingurita cu sare
- 1 lingurita cu piper macinat
- 175 ml vin alb
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
Timp de preparare 2 ore
- Pregatiti ingredientele: spalati fructele uscate, uscati-le in prosop curat, taiati-le marunt si lasati-le intr-o farfurie adanca.
- Spalati carnea cu apa calduta, stergeti cu servetele de hartie, asezati carnea pe un fund de lemn si condimentati cu sare, piper macinat si scortisoara, apoi lasati sa se odihneasca.
- Curatati ceapa si taiati-o pestisori, caliti cu o lingura plina cu unt. Puneti ceapa in tava de friptura, asezati carnea peste ceapa calita, presarati fructe uscate si nuci tocate marunt deasupra.
- Cu restul de unt ungeti carnea iar untul ramas il taiati bucati mici si-l puneti peste fructe si nuci.
Puneti tava in cuptorul fierbinte pentru o ora, intoarceti carnea, adaugati vinul, continuati frigerea la foc potrivit.
- Friptura este gata in 1 1/2 ora. Scoateti friptura pe platou, portionati.
- Scurgeti sosul in care s-a facut friptura intr-un bol, serviti langa friptura. Treceti pe farfiiriile de serviciu cu piure de cartofi, friptura si sos, si serviti cu vin rosu.