- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Friptura de purcel de lapte este o specialitate culinara, specifica sarbatorilor de iarna.
Ingrediente
- 1 purcel de lapte
- 1 l supa de carne
- 2-3 pahare cu vin alb
- sare
- piper boabe
- ienibahar
- malai + sare grunjoasa pentru curatarea soricului
- 2 capatani de usturoi
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 6-8 persoane
Timp de preparare 2 ore
- Purcelul intreg se spala, se sterge cu prosop curat, apoi se freaca energic cu sare grunjoasa si malai. Cand soricul este curat, se spinteca burta purcelului folosind un cutit cu lama ascutita si se goleste de intestine si de maruntaie.Lasati sa se scurga sangele, apoi spalati in 2-3 ape reci. Sarati usor toata cavitatea si lasati purcelul pe un platou mare sa se scurga.
- Spalati ficatul, inima, rinichii, taiati-le felii mari si presarati cu putina sare, apoi amestecati cu piper boabe, ienibahar, usturoi tocat si, eventual cuisoare si cimbru (facultativ).
- Puneti maruntaiele in golul stomacului dupa ce spalati purcelul de sare si de sange. Inveliti in prosop curat sau in tifon pus in doua si puneti purcelul intr-un vas larg. Turnati peste el supa sau apa calda, vin alb si usturoi necuratat.
- Fierbeti 1 1/2 ora cu vasul acoperit. Scoateti purcelul din invelitoare, portionati.
- Serviti cu legume fierte cu sau fara paine si salata de muraturi. Este potrivit vinul rosu.