Friptura de vaca inabusita

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Friptura de vaca inabusita este foarte gustoasa si aromata, fiind preparatul perfect pentru o masa in familie.

Ingrediente

    • 1,5 kg pulpa de vaca
    • 100 ml ulei
    • 1 telina
    • 2 cepe
    • 2 morcovi
    • 2 rosii
    • 150 ml vin
    • 2 foi de dafin
    • sare
    • piper boabe
    • cimbru
    • 1 capatana de usturoi

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 6-8 persoane

  1. Se spala carnea, se usuca in prosop curat, se unge cu ulei, se sareaza usor si se pipereaza, se pune bucata intreaga intr-o cratita mare si se rumeneste la foc potrivit o ora
  2. Se scoate carnea pe un platou, iar in cratita se calesc legumele spalate si taiate julien, ceapa tocata in forma de pestisori si rosiile decojite, taiate felii.
  3. Se lasa sa fiarba la foc mic cu o cana cu apa calda, sare, dafin, piper boabe, cimbru si putin usturoi tocat
  4. Se impaneaza friptura cu usturoi, se pune in cratita cu sos, se acopera cu capac si se frige 30 de minute, dupa care se toarna vinul. Se mai frige  inca 30 de minute, se scoate carnea si se taie felii, se acopera cu sosul in care s-a facut, se serveste cu salata si paine de casa, alaturi de un pahar cu vin alb.

Recomandari

Friptura sau Gratar