Friptura in invelitoare

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Friptura in invelitoare este o friptura delicioasa si foarte apetisanta.

Ingrediente

    • 500 gr carne de porc
    • 1 kg carne de vitel
    • 400 gr slanina alba
    • 1 pahar cu frisca
    • sare
    • 1 ou
    • 100 ml coniac
    • piper macinat
    • 2-3 cepe
    • 1 praz
    • 2 morcovi
    • 1 telina
    • usturoi
    • cuisoare
    • ienibahar
    • dafin

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 6-8 persoane

  1. Cureti carnea de pielite si de oasele mici, o speli, o tai fasii, o pui in apa calduta si o lasi acolo pana se albeste.
  2. Scoti si o toci cu un cutit sau cu un satar, impreuna cu 200 gr de slanina alba. In amestecul acesta pui: sare, mirodenii, coniac si frisca. Amesteci bine si lasi sa se odihneasca doar cateva minute.
  3. Iei un tifon curat si oparit, il intinzi pe masa, pui felii subtiri de slanina pe toata suprafata, apoi pui carnea si legi tifonul la capete.
  4. Pui o oala mare pe jumatate plina cu apa pe foc, pui carnea invelita in tifon cand apa e calda, adaugi in apa: 2 cepe, 2 morcovi, o telina, usturoi, cuisoare, ienibahar si dafin. Fierbi la foc mic doua ceasuri bune, pana cand scade zeama. Daca e prea multa, o strecori, o sarezi si o servesti peste friptura si cartofi fierti separat.

Recomandari

Friptura sau Gratar