- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Friptura in invelitoare este o friptura delicioasa si foarte apetisanta.
Ingrediente
- 500 gr carne de porc
- 1 kg carne de vitel
- 400 gr slanina alba
- 1 pahar cu frisca
- sare
- 1 ou
- 100 ml coniac
- piper macinat
- 2-3 cepe
- 1 praz
- 2 morcovi
- 1 telina
- usturoi
- cuisoare
- ienibahar
- dafin
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 6-8 persoane
- Cureti carnea de pielite si de oasele mici, o speli, o tai fasii, o pui in apa calduta si o lasi acolo pana se albeste.
- Scoti si o toci cu un cutit sau cu un satar, impreuna cu 200 gr de slanina alba. In amestecul acesta pui: sare, mirodenii, coniac si frisca. Amesteci bine si lasi sa se odihneasca doar cateva minute.
- Iei un tifon curat si oparit, il intinzi pe masa, pui felii subtiri de slanina pe toata suprafata, apoi pui carnea si legi tifonul la capete.
- Pui o oala mare pe jumatate plina cu apa pe foc, pui carnea invelita in tifon cand apa e calda, adaugi in apa: 2 cepe, 2 morcovi, o telina, usturoi, cuisoare, ienibahar si dafin. Fierbi la foc mic doua ceasuri bune, pana cand scade zeama. Daca e prea multa, o strecori, o sarezi si o servesti peste friptura si cartofi fierti separat.