- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Friptura inabusita condimentata este mancarea perfecta pentru mesele alaturi de cei dragi de la sfarsitul saptamanii, iar carnea folosita trebuie sa fie slaba.
Ingrediente
- 1 kg de carne de porc
- 1 ceapa
- 5 catei de usturoi
- 150 ml suc de rosii
- 50 ml tuica
- 250 ml vin rosu sau bere
- 1 lingura unt
- sare
- delikat
- piper macinat
- un vatf de cutit mustar
- oregano
- boia
- cimbrisor
- busuioc
Instructiuni de preparare
- Se taie carnea in bucatele potrivite.In tigaia unsa cu margarina se caleste ceapa taiata marunt impreuna cu usturoiul si el taiat marunt, dupa care se adauga bucatile de carne, peste care se toarna vinul sau berea, tuica si sosul de rosii.Se condimenteaza cu toate condimente dupa gust, se pune putina apa daca mai este cazul ca sa acopere carnea si se lasa la foc mic, acoperita.
- Se lasa sa scada pana sa rumeneste carnea sau daca doriti se poate lasa cu putin sos.Se poate servi impreuna cu cartofi la tava si muraturi!