- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Rulada de primavara este o friptura, plina de surprize culinare si de legume delicioasa. Cu aceasta rulada de primavara veti castiga sigur laurii pentru cea mai buna friptura buna la gust si apetisanta la aspect!
Ingrediente
- 1 kg muschi file de porc
- 600 gr spanac proaspat
- 6 oua
- 2 legaturi ceapa verde
- 1 capatana de usturoi
- busuioc verde
- sare
- piper
- ulei
PENTRU SOS:
- 1 legatura marar verde
- sare si piper macinat
- 450 gr iaurt natur
Instructiuni de preparare
- Se spala musciul de porc api se usuca cu servete absorbate. Cu ajutorul unui cutit ascutit se desface muschiul pentru a-l putea umple, apoi se bate cu ciocanul de snitele pe ambele parti. Se condimenteaza cu sare si piper macinat si se asaza muschiul de porc pe un platou.
- Se spala spanacul cu multa apa rece, se scurge apoi se toaca marunt. Ceapa se curata si se toaca si ea marunt si se pune apoi la calit in 3 linguri de ulei.
- Se bat ouale ca pentru omleta si se toarna peste spanacul maruntit. Se amesteca iar compozitia se toarna peste ceapa, la calit. Se adauga usturoiul taiat feliute si busuiocul tocat fin lasand sa se caleasca impreuna timp de 5-6 minute. Se potriveste gustul de sare si piper, dupa care se lasa compozitia sa se raceasca.
- Cand umplutura este rece se intinde peste muschiul de porc desfacut si se ruleaza carnea care la final se leaga cu ata alimentara.
- Rulada se pune intr-o tava unsa cu ulei.Se adauga in tava un pahar de apa si se baga tava in cuptor. Din cand in cand se stropeste rulada cu sosul care se formeaza in tava.
- Cand rulada este rumena se scoate din cuptor si se serveste cu un sos de iaurt si marar.