- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Friptura meil cu iaurt este poate cea mai raspandita reteta de friptura de miel la ciptor.Reteta se mai poate imbunatati cu putin rozmarin prospat sau cimbru, dar de ce sa nu recunoastem ca cel mai bun gust este cel original!
Ingrediente
- 1,5 kg carne de miel
- 500 ml iaurt natur
- 150 ml apa
- 4 catei de ustutoi
- ulei
- 2 oua
- sare si piper
Instructiuni de preparare
- Carnea de miel se spala cu apa rece, apoi se pune intr-o oala cu apa fierbinte(pentru a disparea mirosul) si se lasa 2-3 minute pe fiecare parte.Se scoate din apa, se strege cu prosoape absorbante, se freaca cu usturoiul pisat, apoi se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust.
- Carnea se asaza intr-o tava unsa cu ulei, se adauga 150 ml apa. apoi se baga in cuptorul incins pentru o ora la foc moderat. Din cand in cand se mai stropeste deasupra su sosul din tava.
- Intre timp, intr-un bol se amesteca iaurtul cu 2 galbenusuri, se adauga albusurile batute spuma tare,putina sare si piper si se amesteca incet compozitia.
- Compozitia preparata se toarna peste carnea fripta apoi se mai lasa la cuptor 10-15 minute, pana se rumeneste.