- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Mielul la gratar este cu siguranta cel mai delicios preparat, dar secretul este in sosul care se serveste langa preparat.Usturoiul ii confera o aroma aparte, rustica si in acelasi timp delicioasa.
Ingrediente
- o pulpa de miel de circa 1 kg
- 2 cepe medii
- 100 ml ulei floarea soarelui
- 100 ml ulei de masline
- 1 capatana de usturoi
- 1 lingurita rasa de cimbru uscat
- 1 lingurita rasa de scortisoara
- 1 lingurita rasa de piper macinat
- 4 rosii
- 250 ml vin alb
- sare si piper
Instructiuni de preparare
- Se dezoseaza pulpa de miel, iar carnea se taie in bucati de 5-6 cm. Bucatile de carne se spala bine sub jet de apa apoi se pun intr-un castron. Peste carne se adauga un amestec facut din cimbru, scortisoara si piperul macinat si putina sare. Se maseaza bucatile de carne apoi se toarna vinul,uleiul de floarea-soarelui si 2-3 catei de usturoi tocati. Se amesteca bine, se acopera castronul cu un capac si se tine la marinat in frigider 24 de ore.
- Se scot bucatile de carne din marinata, se scurg si se pun pe gratarul incins. Carnea se tine cate 1-2 minute pe fiecare parte, pana se rumeneste frumos, iar cat este inca fierbine se freaca cu mujdei de usturoi.
- Cand feliile de carne sunt gata, se stropesc cu ulei de masline, si se pun peste ele un amestec de rosii tocate, sare si piper macinat.
- Carnea de miel se serveste cu o garnitura facuta din sos de usturoi preparat din mujdei de usturoi frecat cu ulei de masline.