Miel la gratar cu maioneza de usturoi

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Mielul la gratar este cu siguranta cel mai delicios preparat, dar secretul este in sosul care se serveste langa preparat.Usturoiul ii confera o aroma aparte, rustica si in acelasi timp delicioasa.

Ingrediente

    •  o pulpa de miel de circa 1 kg
    • 2 cepe medii
    • 100 ml ulei floarea soarelui
    • 100 ml ulei de masline
    • 1 capatana de usturoi
    • 1 lingurita rasa de cimbru uscat
    • 1 lingurita rasa de scortisoara
    • 1 lingurita rasa de piper macinat
    • 4 rosii
    • 250 ml vin alb
    • sare si piper

Instructiuni de preparare

  1. Se dezoseaza pulpa de miel, iar carnea se taie in bucati de 5-6 cm. Bucatile de carne se spala bine  sub jet de apa apoi se pun intr-un castron. Peste carne se adauga un amestec facut din cimbru, scortisoara si piperul macinat si putina sare. Se maseaza bucatile de carne apoi se toarna vinul,uleiul de floarea-soarelui si 2-3 catei de usturoi tocati. Se amesteca bine, se acopera castronul cu un capac si se tine la marinat in frigider 24 de ore.
  2. Se scot bucatile de carne din marinata, se scurg si se pun pe gratarul incins. Carnea se tine cate 1-2 minute pe fiecare parte, pana se rumeneste frumos, iar cat este inca fierbine se freaca cu mujdei de usturoi.
  3. Cand feliile de carne sunt gata, se stropesc cu ulei de masline, si se pun peste ele un amestec de rosii tocate, sare si piper macinat.
  4. Carnea de miel se serveste cu o garnitura facuta din sos de usturoi preparat din mujdei de usturoi frecat cu ulei de masline.

Recomandari

Friptura sau Gratar