- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Friptura rece cu mustar Dijon este o mancare perfecta pentru un fel principal satios si foarte gustos.
Ingrediente
- 500 gr carne tocata amestec
- 500 gr fleica, muschiulet sau vrabioare de vita
- 2-3 oua
- 3 felii de franzela
- 2 cepe
- 1 l vin rosu
- usturoi tocat
- sare
- piper
- marar si patrunjel tocat
- 2 frunze de dafin
- 2 linguri de ulei
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
Timp de preparare 1 1/2 ora
- Amestecati in castron adanc carnea tocata cu oua crude, felii de franzela inmuiate in apa si faramitate, ceapa tocata marunt, verdeata, usturoi tocat, sare si piper macinat.
- Framantati amestecul cu mana 3-5 minute,apoi lasati-l la rece 10-15 minute.
- Luati un vas emailat (sau de pamant) cu pereti inalti, ungeti-l cu ulei si asezati un strat de felii de carne.Urmatorul strat este de carne tocata, iar ultimul strat este de felii de muschi sau vrabioare.
- Acoperiti carnea cu vin rosu si puneti forma la cuptor pentru 1 ora. Lucrati la foc potrivit. Este gata cand s-a rumenit.
- Lasati sa se raceasca in forma, apoi taiati friptura felii.
- Serviti cu mustar Dijon, alaturi de vin rosu si paine de casa.