Gaina umpluta cu ficat si ciuperci

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

O mancare speciala pentru o seara speciala in familie.Poate fi pregatita si cu ocazia meselor festive inlocuind cu succes curcanul.

Ingrediente

    • 250 gr de ficat de pasare
    • 2 legaturi de patrunjel verde
    • 250 gr de ciuperci prajite
    • 1 lingurita de tarhon
    • 1 lingurita de rozmarin
    • 1 lingurita de piper negru macinat
    • 3 lingurite de busuioc
    • 1 lingurita de jumatate de curry
    • o gaina de max 2 kg

Instructiuni de preparare

  1. Speli bine ficatul si il prajesti intr-o tigaie cu putin ulei. Cand ficatul de pui este gata il tacati cu masina de tocat impreuna cu patrunjelul verde, spalat  si adaugati ciupercile. Pasta rezultata o amestecati cu ajutorul unei spatule de lemn.
  2. Compozitia rezultata o introduci in gaina, dupa care o cosi cu ata de bucatarie pentru ca sa nu iasa compozitia.
  3. Ungi gaina cu ulei si o pui intr-o tava, in mijlocul cuptorului preincalzit.
  4. Dupa o ora gaina este gata. O scoti pe un platou si ornati dupa preferinta.

Recomandari

Friptura sau Gratar