- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Gusa de curcan umpluta este un preparat sofisticat, aromat si foarte gustos.
Ingrediente
- 1 gusa de curcan
- 1/2 piept de pasare
- verdeata tocata
- ficatul si pipota curcanului
- 1 felie de paine
- 1 rosie decojita
- 1 ou crud
- 150 ml ulei
- sare
- piper
Instructiuni de preparare
- Se scoate pielea de la gatul curcanului, se intoarce, se curata, se spala in apa rece si se leaga la un capat.
- Pieptul de pasare, ficatul si pipota se taie marunt cu un cutit ascutit, se pun in vas adanc si se amesteca peste acestea: 1 ou crud, verdeata tocata, sare, piper macinat, miezul de la o felie de paine si o rosie decojita. Se omogenizeaza amestecul, se umple gusa .
- Gusa astfel pregatita se pune in tava de friptura (se poate face pe plita, acoperit, la foc domol) cu ulei, apa calda, sare si piper boabe. Se intoarce des si se scoate dupa 1 ora si jumatate.
- Se serveste taiata felii groase, acoperite cu smantana sau sos picant de rosii si paine proaspata si cu vin rose.