- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Merluciu cu sos de ceapa alba caramelizata este un preparat de vara, foarte aromat si pe placul inpatimitilor de peste.
Ingrediente
Instructiuni de preparare
- Curatati cartoful, apoi puneti-l la fiert in apa cu sare pana se inmoaie.
- Pentru sos, taiati ceapa felii si o prajiti intr-o tigaie cu unt, la foc mediu. Cand s-a caramelizata (un maro frumos), adaugati sucul de lamaie si vinul si lasati-l 4 minute pana se evapora. Apoi adaugati smantana, amestecati si dati deoparte.
- Infierbantati o tigaie neaderenta si prajiti merluciul 5 minute pe partea cu pielea si inca 3-4 minute pe cealalta parte.
- Merluciul il serviti alaturi de o salata facuta din cartofi fierti si frunze de spanac, cu sosul turnat deasupra, asezonand totul cu sare si piper.