- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Muschiul de porc in sos de mere este o specialitate delicioasa, ideala pentru masa de Craciun.
Ingrediente
- 800 gr muschi de porc
- 100 gr nuca zdobita coapta
- 100 gr unt
- 200 ml vin alb dulce
- 3 linguri ulei de struguri
- 4 mere coapte
- piper negru macinat
- sare
- nuscoara
- scortisoara
- 1 lingurita faina
- patrunjel verde
Instructiuni de preparare
- Se spala carnea si se scurge pe un servet absorbant, apoise unge cu unt, se condimenteaza cu sare si piper, apoi se pune in foile de plastic, la frigider.
- Separat, se spala merele si se coc in tava, la cuptor, intepandu-le din loc in loc ca sa nu pocneasca.
- Se topeste untul, se adauga uleiul de struguri, vinul, scortisoara si nuca maruntita si coapta.
- La final, se adauga faina si se amesteca continuu ca sa nu se formeze cocoloase.
- Merele coapte se scot din cuptor, se curata, iar miezul de adauga in compozitie.
- Muschiul de porc se pune intr-o tava, la copt, in cuptor. cand s-a rumenit, se toarna sosul si se feliaza, iar in momentul servirii se decoreaza cu frunze patrunjel verde.