Pastrav la gratar cu lamaie

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Pastravul la gratar cu lamaie este un preparat aromat, delicios pe care il puteti prepara si la gratarul clasic...

Ingrediente

    • 6 pastravi intregi
    • 3 lamai
    • 6 linguri ulei
    • 6 catei de usturoi
    • piper macinat
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Se curata pestii de solzi  si de intestine, avand grija sa se mentina intregi si se nu se rupa. Dupa ce pestii sunt curatati se spala bine sub jet de apa rece, apoi se pun ep un servet absorbant si se pudreaza cu sare si piper, adaugand in interior cateii de usturoi taiati felii subtiri.
  2. Se stropesc pestii cu ulei si se lasa deoparte.
  3. Se incinge uleiul intr-o tigaie grill, apoi se pun pestii si 2 lamai taiate felii, si se lasa sa se rumeneasca cate 5 minute pe fiecare parte.
  4. Cand sunt gata se pun pestii pe un platou, se decoreaza cu marar verde si felii de lamaie si se serveste imediat.

Recomandari

Friptura sau Gratar