- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Pestele in crusta este un preparat delicios, pe care il puteti servi atat ca fel principal cat si ca gustare, avand un continut ridicat de vitamine si minerale.
Ingrediente
- 700 gr file de peste (cod, crap, merluciu)
- 1/2 lingurita curry
- 2 oua
- 1/2 lingurita piper alb macinat
- 200 gr pesmet
- 1 lingura parmezan ras
- 3 linguri faina
- ulei de palmier pentru prajit
- sare
Instructiuni de preparare
- Taie fileurile de peste in bucati cat doua inghitituri. Strege-le bine cu un servet, apoi freaca-le cu sare si piper.
- Amesteca pesmetul cu curry, bate ouale spuma cu putina sare, tavaleste fileurile prin faina, ou batut si pesmet, apoi pune-le la prajit in uleiul incins. Lasa-le cate 1-2 minute pe fiecare parte, pana se auresc, apoi scoate-le pe hartie absorbanta, iar cand s-au scurs de surplusul de ulei, presara parmezan ras pe ambele parti.
- Pestele in crusta se serveste cu legume sotate, cartofi matur si lamaie.