- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Piept de gasca cu napi este un preparat la care puteti folosi in locul pieptului de gasca, piept de rata.
Ingrediente
- 1 piept de gasca de 1 kg
- 500 gr napi mici
- 1 lingura cu miere
- 2 linguri cu otet de mere sau de zmeura
- 1 lingura cu ulei de masline
- piper
- sare
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
Timp de preparare 1 1/2 ora
- Curatati napii si fierbeti-i 5 minute in apa sarata, apoi scoateti-i cu spumiera si puneti-i in cratita cu ulei de masline si miere de albine. Rumeniti-i usor, apoi faceti focul mic si lasati sa se patrunda 1/4 ora, apoi scoateti napii.
- Taiati pieptul de gasca in felii subtiri si sarati usor. Intepati pielea cu furculita, puneti carnea sa se aureasca in uleiul ramas de la napi.
- Dupa 10 min intoarceti feliile de carne si lasati inca 6-8 min la foc moderat. Turnati otetul, acoperiti cratita, lasati sa se parfumeze 10 min dupa ce ati stins focul.
- Serviti friptura calda cu garnitura de napi, paine proaspata si vin rose.