- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Pieptul de pui cu legume si sos de vin este un fel principal delicios, dietetic si foarte gustos, pe care il puteti preparat ori de cate oro doriti sa mancati ceva usor.
Ingrediente
- 1 piept de pui dezosat, mai mare
- 100 gr fasole verde pastai
- 100 gr mazare
- 100 gr porumb dulce
- 2 buchetele de broccoli
- 1 ardei gras rosu
- 2 linguri ulei
PENTRU SOS:
- 200 ml vin rosu
- 1 catel de usturoi
- 1 lingura faina
- 1 cub de unt
- 1 lingura zahar
- piper macinat
- sare
Instructiuni de preparare
- Pieptul de pui se spala, curata-l pielite, sareaza-l, unge-l cu putin ulei si frige-l pe gratarul incins pana se impregneaza pe el formele de grill.
- Separat, intr-o tigaie, caleste legumele taiate fasii si tine-le la inabusit 10 minute, pana scade apa.
- Pentru prepararea sosului, pune intr-o tigaie usturoiul zdrobit i caleste-l 3 minute, la foc mic, apoi adauga usor, faina si zaharul. Adauga treptat vinul, si bate cu telul, amestecand energic ca sa se desfaca toate cocoloasele. Lasa sa clocoteasca 2 minute si potriveste gustul de sare si piper.
- Serveste friptura alaturi de legume, turnand peste pieptul de pui sosul preparat.