- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Puiul cu lamaie este un preparat foarte aromat si gustos, fiind bun atat ald cat si rece.
Ingrediente
- 4 pulpe de pui
- 100 rg unt
- 200 ml vin alb
- nucsoara macinata
- sare
- 1 lamaie
- 1 lingura otet balsamic
- 2 linguri miere de albine
- patrunjel verde
Instructiuni de preparare
- Spala pulpele cu apa rece, apoi taie-le in jumatate. Pune-le intr-un castronsi unge-le cu putin unt topit, presara nucsoara, putina sare, stropeste cu otet si toarna vinul pe langa ele. Da-le la rece minimul 30 de minute si intoarce-le din cand in cand.
- Incinge untul si rumeneste pulpele pe ambele parti, apoi pune-le intr-o tava de copt cu tot cu grasimea in care le-ai prajit.
- Spala bine lamaia, tai-o felii si asaza-le printre bucatile de pui. Toarna in tava si sosul in care au stat pulpele in frigider.
- Unge pulpele cu miere si da la cuptor pentru 20 de minute. Dupa 10 minute, intoarce pulpele, unge-le si pe aceasta parte cu miere si lasa-le sa se rumeneasca, apoi scoate-le si serveste cu orez natur si patrunjel verde proaspat tocat.