Pui cu lamaie

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Puiul cu lamaie este un preparat foarte aromat si gustos, fiind bun atat ald cat si rece.

Ingrediente

    • 4 pulpe de pui
    • 100 rg unt
    • 200 ml vin alb
    • nucsoara macinata
    • sare
    • 1 lamaie
    • 1 lingura otet balsamic
    • 2 linguri miere de albine
    • patrunjel verde

Instructiuni de preparare

  1. Spala pulpele cu apa rece, apoi taie-le in jumatate. Pune-le intr-un castronsi unge-le cu putin unt topit, presara nucsoara, putina sare, stropeste cu otet si toarna vinul pe langa ele. Da-le la rece minimul 30 de minute si intoarce-le din cand in cand.
  2. Incinge untul si rumeneste pulpele pe ambele parti, apoi pune-le intr-o tava de copt cu tot cu grasimea in care le-ai prajit.
  3. Spala bine lamaia, tai-o felii si asaza-le printre bucatile de pui. Toarna in tava si sosul in care au stat pulpele in frigider.
  4. Unge pulpele cu miere si da la cuptor pentru 20 de minute. Dupa 10 minute, intoarce pulpele, unge-le si pe aceasta parte cu miere si lasa-le sa se rumeneasca, apoi scoate-le si serveste cu orez natur si patrunjel verde proaspat tocat.

Recomandari

Friptura sau Gratar